Skip to main content
Skip table of contents

Levyosan aihion pituussuunnan määritys

Miten kerron ohjelmalle, minkä särmän suuntaisesti levyn pituussuunta lasketaan?


Särmätty levyosa

Määrälaskenta edellyttää, että piirustukseen on tehty aukilevitysprojektio ja että Flow-käytössä osalle on määritelty raaka-aine eli levymateriaali.

Aihio määräytyy suorakulmion perusteella ja sen pituussuunta on se, minkä käyttäjä valitsee aukilevitysprojeksion x-suunnaksi. Oletuksena ohjelma tarjoaa aukilevityksen referenssipinnan pisintä suoraa reunaviivaa.

Leikattu levyosa ilman taivutuksia

Toimii kuten särmättykin, aukilevitysprojektio on samanlainen kuin itse osakin, mutta se tarvitaan jotta aihiomitat saadaan talteen.Jos käytössä on G4:n omat tietokannat (ei Flow-liityntää), voit määrittää osan materiaalitietoihin automaattisesti päivitettävistä mitoista poikkeavan arvon. Tällöin mittojen oikeellisuus on ylläpidettävä manuaalisesti.

Omien mittojen määrittäminen levyosalle

Toiminto on käytössä ei-särmättävälle, siis leikattavalle suoralle osalle silloin kun Flow on käytössä.

Tee osaan 3d-luonnos johon kopioit ne viivat jotka haluat olevan mitoituksen kannalta oleellisia. Lisää sitten aihion pituusmitta ei ajavana ja anna sen parametriksi ”L”. Anna poikittaismitta samalla tavalla, parametrilla ”K”. Anna lisäksi levyn paksuusparametri ”t” joko pursotukseen tai ohutlevypiirteen levynvahvuuden kaava-kenttään.

Näin levyn aihiomitat tulevat muodossa LxKxt, eli esim. 263.6x182.4x5.Avainsanat: aihiomitat, levyosa, määrälaskenta, ohutlevy, särmäys

JavaScript errors detected

Please note, these errors can depend on your browser setup.

If this problem persists, please contact our support.